(ВІДЕО) Ціна свободи – життя…

НАЗАД
25 серпня 2022 12:47

8 років тому прикордонники Євген Пікус, Дмитро Арнаут, Олег Сороченко та В’ячеслав Фірсов ціною власного життя зупинили вторгнення агресора. Пам'ять Героїв сьогодні вшанував і Голова Державної прикордонної служби України.

25 серпня 2014 року прикордонники поблизу державного кордону на Луганщині дали бій групі озброєних диверсантів на підтримку яким з території РФ вторглася бронетехніка та бойова авіація.

Того дня троє прикордонників несли службу на ділянці держрубежу неподалік населеного пункту Талове. Близько 15-ої години з боку російського села Красногорівка в бік прикордонників рухалась група озброєних диверсантів. Військововслужбовці вступили в бій.

В той час на допомогу побратимам миттєво вирушив резерв відділу під керівництвом підполковника Євгена Пікуса. Він, як і завжди, йшов попереду підлеглих і першим прийняв вогонь з ворожої засідки. Обмін вогнем тривав майже три години.

Бойова група осетинського спецназу, що складалася з чотирьох десятків військових злочинців, отримала завдання захопити міст через річку Деркул. Бойовиків підтримували мінометним вогнем з території Росії. Працювали ворожі снайпери.

Пройшло трохи більше години, як на допомогу диверсантам прибули два БТРи і дві БМП. Коли і цього виявилося замало, українських бійців обстріляли некерованими реактивними снарядами два бойових вертольоти Мі-24 збройних сил рф.

Під прикриттям бронетранспортерів і вертольотів росіяни забрали своїх «двохсотих» і «трьохсотих» і відступили.

Однак, ціна перемоги виявилась надто дорога – прикордонна родина втратила чотирьох синів…

Підполковник Євген Пікус, старший прапорщик Дмитро Арнаут, молодший сержант Олег Сороченко та старший прапорщик В’ячеслав Фірсов нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси